Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان با اعلام اینکه ۵۴ درصد مردم ورزش نمی‌کنند گفت که ورزش اولویت ششم مردم شده است. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، سینا کلهر سرپرست معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در نشست خبری که بعدازظهر امروز برگزار شد، اظهار داشت: تقارن هفته تربیت بدنی با هفته وحدت را اتفاق مبارکی می‌دانیم و امیدواریم سبب خیر و برکت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورزش کشور دستاوردهایی داشته؛ ما از جهت تجهیزات و زیرساخت‌های ورزشی شرایط خوبی داشته‌ایم و این شرایط ادامه پیدا کرده است، به طوریکه سرانه ورزشی کشور به یک متر رسیده است. ما نزدیک به 64 هزار باشگاه ورزشی داریم. در ورزش روستایی نیز هفت هزار خانه روستایی و بیش از پنج هزار مکان درست شده است.

وی افزود: چالش‌های اصلی که مواجه هستیم، مهمترین آنها این است که بیش از 54 درصد مردم ورزش نمی‌کنند که کرونا به صورت ویژه تأثیرگذار بوده است. هفتاد درصد مردم به صورت انفرادی ورزش می‌کنند که البته این آمار برای سال گذشته است. از 46 درصد، 37 درصد در محل سکونت ورزش می‌کنند که شامل نرمش و پیاده‌روی می‌شود. در واقع در خوش‌بینانه‌ترین حالت 30 درصد مردم به طور منظم و مداوم ورزش می‌کنند و 70 درصد این شرایط را ندارند. 40 درصد افراد در پارک‌ها و 41 درصد در باشگاه‌های خصوصی است. به عبارتی با جمع‌بندی همه اماکن, دیگر فضاهای عمومی کمتر از هشت درصد را شامل می‌شوند.

سرپرست معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی  ادامه داد: ما علاوه بر چالش کم‌‌تحرکی، چالش دیگری داریم. یعنی ورزش ششمین اولویت مردم در زندگی‌شان است. این آمار می‌گوید که ما با مشکل بهره‌مندی مواجه هستیم. ما هفت هزار خانه روستایی داریم، ولی 1500 خانه روستایی فعال هستند.

کلهر خاطر نشان کرد: در نظام ورزش حرفه‌ای، مسائلی همچون تصدی دولت، سهم ما در نظام ورزش بین‌المللی و ... از معضلات مهم هستند. همچنین باید به بانوان هم اشاره کرد که این کم تحرکی در بین آنها شدیدتر است.

وی گفت: سخت‌افزار سبک زندگی ایرانیان نیازمند تغییر است که شامل کم‌تحرکی، تغذیه و خواب است. کرونا در سال گذشته تأثیر جدی در حوزه ورزش داشته و باعث کاهش ورزش شده است.

ارائه گزارش عملکرد 50 روزه وزارت ورزش در کمیسیون فرهنگی مجلس

سرپرست معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی تصریح کرد: حذف مالیات 27 صدم درصد بر ارزش افزوده اتفاق بدی برای ورزش به ویژه ورزش همگانی است که امیدواریم حل شود. اگر فکر عاجل نشود، باید در سال‌های آینده چندین برابر خرج کنیم تا شرایط عادی پیدا کنیم. ما حدود 25 درصد بودجه عمومی را صرف بهداشت و درمان می‌کنیم و سهم ورزش فقط یک درصد است. هزینه‌هایی که عدم ورزش تحمیل می‌کند، بسیار زیاد است. ما در قبال ورزش نکردن مردم مسئول هستیم و بنابراین باید دیگران را ترغیب به ورزش کنیم. رویکرد ما رویکرد تحولی و ایجاد حساسیت و ترغیب مردم به ورزش است. سه دسته برنامه در نظر گرفتیم؛ دسته اول مربوط به فدراسیون‌هاست که رویکرد ما همگانی کردن رشته‌هاست. دسته دوم مربوط به ادارات کل است که محورمان همگانی کردن مردم خواهد بود.دسته سوم نیز مرتبط با سایر نهادها و ارگان‌ها از جمله شهرداری‌ها و ... خواهد بود.

کلهر گفت: شعار ما برای هفته تربیت بدنی «ایران تندرست، ایران همدل و ایران قوی» است. در این هفته 183 پروژه‌ عمرانی افتتاح خواهد بود. همچنین هر روز از این هفته نام‌گذاری خاصی صورت گرفته و براساس آن برنامه‌هایی اجرا می‌شود. برنامه‌هایی که اجرا می‌شود، در طول سال به صورت پیوسته نیز انجام خواهد شد و اینگونه نیست تا سال آینده رها کنیم.

وی درباره پرداخت به فدراسیون‌ها از سوی معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی گفت: در همین زمان محدود ، تلاش کردیم با نشاندار کردن برنامه‌ها، این کار را انجام بدهیم. در واقع اعتبارات را محدود به اجرای برنامه‌های مشخص کردیم. امیدواریم تجربه امسال کمک کند که با دقیق کردن برنامه‌ها، کمک‌ها را نیز به درستی انجام بدهیم.

سجادی: زیر ساخت‌های ورزشی ما معمولا به صورت مشترک استفاده می‌شود/ می‌توانیم در خدمت مدال‌آوران واجد شرایط باشیم

وی درباره تفکیک ورزش همگانی و ورزش قهرمانی عنوان کرد: دوگانه قهرمانی - همگانی مضر است. در واقع این دو بخش به هم وصل هستند و باید در کنار هم باشند. برنامه ما این است که برای توسعه همگانی از ظرفیت همه فدراسیون‌ها استفاده کنیم.

کلهر یادآور شد: ما عنوانی «به نام زنگ ورزش» داریم که زمان‌های خاصی را مشخص کرده و هدفمان این بود که مجموعه‌های ورزشی دولتی با حداقل هزینه در اختیار مردم قرار بگیرد. این حتماً جزو برنامه‌های ما است و قطعا یک روز دربهای مجموعه هایی نظیر انقلاب را به روی عموم مردم باز می‌کنیم. اجرای این برنامه‌ها نیازمند زمان است، ولی جزو اولویت‌های اصلی ماست. حق بدهید که در یک هفته نمی‌توان این برنامه‌ها را عملی کرد. ضمن اینکه هزاران مجموعه ورزشی برای نهاد‌های مختلف وجود دارد که قفل هستند. در این باره نیز باید مطالبه‌گری صورت بگیرد. مسئولان این نهادها نیز دغدغه بازم را دارند، ولی هیچ وقت عملی نمی‌شود. در واقع مجموعه‌ای از اقدامات جزئی وجود دارد که امیدوارم خودمان مسئولیتش را بر عهده بگیریم. برای مثال استفاده از حیاط مدارس کار سختی نیست. این قول را می‌دهیم که هر اتفاقی که در این مسیر رخ داد، اطلاع‌رسانی کنیم.

سقف بودجه برای رشته‌های مختلف در مسیر ورزش همگانی گفت: ما 20 درصد بودجه را صرف همگانی کردن رشته‌های مختلف می‌گذاریم و چون کم است، نمی‌توانیم مطالبه زیادی هم داشته باشیم. برخی از این برنامه‌ها به صورت فرهنگی اجرایی می‌شود، اما برنامه ما این است سهم همگانی کردن فدراسیون‌ها و ورزش‌های تخصصی را بیشتر کنیم. از 52 رشته شاید حدود 30 فدراسیون امکان عمومی شدن نداشته باشند، اما مسئله ما تسهیل دسترسی و تجربه رشته های مختلف است‌. امیدواریم امسال و سال آینده عمومی و همگانی کردن را از فدراسیون‌ها بخواهیم.

کلهر عنوان کرد: یکی از مسائل ورزش بانوان این است که برای ورزش بانوان، باید پیامدهای فرهنگی و اجتماعی را لحاظ کنیم. در واقع باید مدل مشخصی از ورزش بانوان به وجود بیاید تا حاشیه‌ساز نیز نباشد. این الگو هنوز ایجاد نشده و امیدوارم در آینده به وجود بیاید.

وی در پایان گفت: خواهش می‌کنم که رسانه‌ها این حوزه ورزش همگانی را جدی بگیرند، چون در شرایط جامعه مؤثر است و کمک کوچکی در جامعه اتفاق بیفتد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ورزش وزارت ورزش و جوانان ورزش وزارت ورزش و جوانان فدراسیون ها همگانی کردن برنامه ها درصد مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۳۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق احساس غرور کردند/ تغییر نام جزیره ابوموسی

هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور امروز سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی با تبریک روز معلم، روز کارگر و روز خلیج فارس گفت: تغییر نام جزیره ابوموسی به بوموسی در دستور کار دولت قرار دارد؛ یاد شهدایی که در خلیج فارس به شهادت رسیدند از جمله شهید مهدوی را نیز گرامی می‌داریم.

وی همچنین با گرامی‌داشت یاد شهدایی که در جنگ با پرتغال به شهادت رسیدند، افزود: روز ملی خلیج فارس روز فتح بندرعباس و مناطق در اختیار پرتغال و روز شکست غربی‌ها از ملت ایران است که دولت شیعی صفوی توانست در این مبارزه پیروز شود.

وزیر فرهنگ پس از ارائه گزارش معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: کسانی که از میانسالی عبور کرده‌اند ارزش اقدامات مربوط به سلامت را می‌دانند؛ در همین راستا به تبیین گسترده در مورد ضرورت این کار نیاز داریم، انشاالله این رویکرد به عنوان بخش مهمی از فرهنگ عمومی کشور که تاثیر مستقیم بر سبک زندگی دارد، تلقی شود.

وی در ادامه پس از شنیدن گزارش رئیس شورای فرهنگ عمومی زنجان گفت: روند اینگونه است که اولویت‌های ملی را اعلام می‌کنیم که اولویت‌های استانی و شهرستانی هم در آن قرار دارد؛ اما مسأله واحدی نیستند؛ سال گذشته پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌ها و سبک‌زندگی را انجام دادیم، به ازای هر شهرستان می‌توانیم خروجی کتاب مستقلی را ارائه کنیم امسال هم مشابه سال ۱۴۰۲ اولویت‌هایی اعلام کردیم و وضعیت توصیفی ملی آنها بیان می‌شود.

اسماعیلی افزود: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها برش استانی خود را خواهند داشت؛ شهرستان‌ها نیز همینطور، ممکن است در شهرستانی مسأله طلاق پررنگ باشد در شهرستانی دیگر مسأله مواد مخدر که باید همه این مسائل مدنظر قرار گیرد.

وزیر فرهنگ درباره عملیات وعده صادق گفت: بیش از ۷۰ درصد مردم از این عملیات احساس غرور کردند که عدد بسیار بالایی محسوب می‌شود و همه پاسخ جمهوری اسلامی را مبتنی بر اصول جهانی در حوزه تعاملات دیپلماتیک دانستند، پشتیبانی از اقدام نظامی در این سطح برای ما مغتنم است.

اسماعیلی ادامه داد: در سفر اخیر به پاکستان و سریلانکا هیچ اجتماعی نبود مگر اینکه مردم مسلمان این کشور‌ها با شور و شعف از این اقدام جمهوری اسلامی تشکر کنند.

با توجه به صورت گرفتن عملیات وعده صادق علیه رژیم صهیونسیتی، در مورد ثبت این روز در تقویم نیز بحث و بررسی صورت گرفت.

در این جلسه حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارشی از اقدامات انجام شده در هفته سلامت و محمدامین محمدی دبیر کارگروه تغذیه و سلامت خانواده در رویداد ملی خانواده و فرهنگ عامه گزارشی در مورد اقدامات اجرایی در حوزه سفره خانواده و ارتقای سطح سلامت تغذیه در بین جوانان و اعضای خانواده و توجه به جنگ فرهنگی و تغییر سبک تغذیه سالم در جامعه ارائه کردند.

در ادامه جلسه آیت الله علی خاتمی رئیس شورای فرهنگ عمومی زنجان نیز گزارشی از فعالیت‌های شورای فرهنگ عمومی این استان ارائه کرد.

بررسی مناسبت‌های تقویم ۱۴۰۴هجری شمسی نیز از دیگر دستورکار‌های این جلسه بود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است
  • اقدامات لازم برای خروج اتباع غیرمجاز استان تهران از کشور در حال انجام است
  • شهرداری همدان در جذب شهروندان به ورزش خلاقانه عمل کند
  • احساس غرور بیش از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق
  • اولویت‌ طرح‌های ملی وزارت فرهنگ کدام است/ از توجه به هویت ملی و سبک زندگی ایرانیان تا آرزو‌های جوانان
  • بیش از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق احساس غرور کردند/ تغییر نام جزیره ابوموسی
  • اجرای طرح ملی ورزش با مردم در خراسان جنوبی
  • رونق ورزش کارگری نیاز به سرمایه‌گذاری کارخانه‌ها و مجموعه‌های صنعتی دارد
  • رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد
  • توسعه ورزش های همگانی با اجرای برنامه آزاد سازی اماکن ورزشی